Informatie:

Linda Dams, tel.: 06 – 46 98 92 93 , e-mail
Ronald Bartelink , tel.:  06 – 10 07 90 29 , e-mail

Plaats van samenkomst:
Dit verschilt per regiomiddag, zie hiervoor de betreffende datum.

Aanvang bijeenkomsten: zie bij de betreffende datum.

Agenda 2020 regio Oost-Brabant en Limburg

23 februari – Winterwandeling Bedafse Bergen (Uden)

De Bedafse Bergen liggen ten westen van Uden aan de rand van het grote natuurgebied ‘De Maashorst’.
Omdat de Maashorst hoger ligt dan de omgeving is het gebied droger dan de rest. Door de jaren heen is het bosrijke gebied gedeeltelijk veranderd in grote heidevelden en uiteindelijk zelfs in stuifduinen.
Hier gaan we graag met jullie wandelen, in de stuifduinen van Bedaf. Een bijzonder stukje oergebied waar we heerlijk gaan struinen door de omgeving.
Een gebied waar het voelt alsof de tijd er heeft stilgestaan.
De wandeling is qua lengte iets korter dan jullie van ons gewend zijn namelijk ongeveer 6 kilometer. Dit hebben we gedaan omdat het gebied hoogteverschil heeft. Hierdoor is het een hele mooie maar best pittige wandeling. Uiteraard passen we het tempo aan en nemen we onderweg een pauze op z’n tijd zodat iedereen kan genieten van dit mooie gebied.
Parkeren op het volgende adres: Parkeerplaats Bedafse Bergen, Schansweg in Uden. Dit is de eerste parkeerplaats aan de rechterkant van de weg, tegenover het vakantiepark. Deze parkeerplaats is groot en biedt voldoende plaats.
Wandel vanaf hier vervolgens een klein stukje verder de straat in richting  ‘Gasterij de Pier’. We verzamelen vanaf 11:00 uur buiten tegenover de gasterij. Om 11:30 uur start te wandeling. Graag tot dan!

15 maart – Teckelwandeling door het Leudal – Haelen

We gaan ‘litsen’!
Kenmerkend voor het Leudal zijn de bijzondere beekdalen. Niet alleen mooi om te zien, ze vertegenwoordigen ook een waardevolle flora en fauna. Van oudsher verzorgen ze een deel van de natuurlijke afwatering. Door het gebied stromen twee fraaie beken: Zelsterbeek en Leubeek. Wij volgen ze beide gedurende deze wandeling.
Onderweg kunnen de liefhebbers nog “litsen’!  Het Limburgse woord ‘litsen‘ betekent ‘naar beneden glijden‘. Waar dat op slaat, ziet u vanzelf als we hoog boven de Leubeek staan, aan de rand van een steile zandwal. Het wordt weer een heerlijke teckelwandeling door een fraai stukje Limburg.
Dus trek uw wandelschoenen aan en wandel mee deze zondag. Verzamelen vanaf 11:00 uur op de grote parkeerplaats links van Restaurant St. Elisabeth’s Hof, Roggelseweg 56, 6081 NP Haelen. Wandeling start om 11:30 uur.
Let op: wij zijn met onze teckels zijn van harte welkom in het linker (café)gedeelte van restaurant St. Elisabeth’s Hof en natuurlijk ook buiten op het terras. Wilt u hier rekening mee houden? Zonder teckel bent u van harte welkom in het gehele restaurant.

Heb je vragen over onze regio-activiteiten?
Neem dan contact op met één van de regio-commissieleden.

Foto’s Regio Oost-Brabant en Limburg