Informatie:

Linda Dams, tel.: 06 – 46 98 92 93Email
Ronald Bartelink , tel.:  06 – 10 07 90 29Email

Plaats van samenkomst:
Dit verschilt per regiomiddag, zie hiervoor de betreffende datum.

Aanvang bijeenkomsten: zie bij de betreffende datum.

Agenda 2022 regio Oost-Brabant en Limburg

juli en augustus – Zomerstop

18 september – Workshop Detectie te Nederweert

Lekker met de neus werken!

Bij detectie leert uw hond systematisch zoeken naar een specifiek aangeleerde geur en deze te verwijzen. Denk hierbij aan kruidnagel, steranijs, koffie of tabak.
Tijdens detectie gaat uw hond in zijn eigen tempo (nieuwe) dingen ontdekken, onderzoeken en ervaren.
Alles vindt op een rustige en ontspannen manier plaats. Er wordt geen druk uitgeoefend. Want detectie moet vooral een leuke tijdsbesteding zijn voor zowel hond als baasje: het gaat om samenwerken en de onderlinge relatie (verder) te verstevigen.
Honden die regelmatig hun neus mogen gebruiken kunnen zelfstandiger en probleemoplossend werken waardoor hun zelfvertrouwen steeds beter wordt.
De moeite waard om deze middag te komen kijken en luisteren naar de ‘Workshop Detectie’ waarbij we zowel aandacht besteden aan theorie als de praktijk.
Een combinatie van demonstratie en zelf oefenen met uw teckel zodat u kunt ontdekken of die aanleg heeft voor deze tak van sport.
Let op: bij interesse adviseren we u om snel aan te melden via e-mail want we kunnen slechts een beperkt aantal leden ontvangen (vol = vol).
U ontvangt dan een bevestiging met alle details van ons. Het kan zijn dat voor deze activiteit een kleine eigen bedrage wordt gevraagd.

oktober – Ochtendwandeling met ontbijt te Mheer

Speciaal voor ‘vroege vogels’

Dat wordt vroeg opstaan in oktober want we gaan weer dauwtrappen! Net als een aantal jaren geleden gaan we in alle vroegte (waarschijnlijk rond 7:00 uur) van start met een wandeling door de Limburgse heuvels.
Voor de liefhebbers is er – na de wandeling – een heerlijk ontbijtbuffet (tegen betaling). Ontbijten is niet verplicht; alleen meewandelen kan uiteraard ook.
De exacte datum in oktober vermelden we z.s.m. maar dan bent u hierbij alvast op de hoogte. Wij hopen op vele vroege vogels deze zondagochtend!

Heb je vragen over onze regio-activiteiten?
Neem dan contact op met één van de regio-commissieleden.

Foto’s Regio Oost-Brabant en Limburg