Informatie:

A. Sluiter-Schoonderbeek, Email
Inge Bruyn, tel.: 06 – 31 19 09 99, Email

Plaats van samenkomst:
KCZIJ eo
Sportpark Kalverhoek
Zuiderweg 72a
1456 NH Wijdewormer

Algemene informatie

Bij al onze wandelingen is het verplicht dat uw loslopende hond een halsband of tuig draagt. Bij grote aantallen kan uw hond los als hij goed bij u blijft en goed luistert.

Voor up to date informatie vraag ik u dan ook om de evenementen op de website en Facebook te raadplegen.

Agenda 2023 regio Noord-Holland

26 februari – Landgoedwandeling Velserbeek

Op 26 februari lopen we de landgoedwandeling. We verzamelen om 11:00 uur op de parkeerplaats voor de Theeschenkerij, Velserbeek 3, 1981 LA Velsen Zuid vanwaar wij om 11:30 uur vertrekken voor de wandeling.
LET OP!!!!! Er is geen horeca geregeld door de teckelclub. Wilt u iets gebruiken, moet u zelf zorgdragen voor een reservering.
Omdat Velserbeek een relatief klein landgoed is, wordt de wandeling ook altijd erg kort. We ‘plakken’ er daarom twee aan elkaar. Landgoed Beeckestijn en landgoed Velserbeek.
We lopen via Velserbeek naar Beeckestijn. Daar maken we een ronde en gaan dan weer terug naar Velserbeek.
Bij goed weer en voldoende animo, doen we halverwege de wandeling, een kleine teckelrennen op het grasveld van Beeckestijn.
Dan aan u de keuze om nog een ronde Velserbeek mee te lopen of om op huis aan te gaan. Voorgaande jaren hebben we ook wel eens sneeuw gehad en dat voegde echt wat toe aan de winterse sfeer van deze wandeling.

26 maart – Wandeling Hemmenland

We verzamelen 26 Maart om 11:00 uur bij het Mirrorpaviljoen op de Waterlandse Zeedijk 1, 1141 LC te Monnickedam.
LET OP!!! U dient zelf de horeca te reserveren als u iets wilt gebruiken. Dit is niet geregeld door de teckelclub.
Van daaruit lopen we vanaf 11:30 uur langs het water een ronde in het losloopgebied Hemmenland. Dit 48 ha grote unieke gebied is een landtong die zich uitstrekt in de Gouwzee.
Bij mooi weer kunnen de honden, die dat willen, zwemmen bij de strandjes die we passeren. We lopen volledig verhard dus ook toegankelijk voor rolstoel gebruikers.
Hopelijk mooi weer en komt u in groten getale naar deze wandeling. Tot dan!

23 april – Strandwandeling

Op Zondag 23 april om 11:00 uur verzamelen wij bij strandpaviljoen SoutZwaanstraat Strandopgang 1ste paviljoen links, 1949 BC, Wijk aan Zee, voor onze populaire strandwandeling. U kunt vrij parkeren.
We wandelen om 11:30 uur naar het volgende strandpaviljoen de Vrijheit alwaar we pauzeren en er gelegenheid is om eventueel iets te nuttigen van een kleine kaart.
Na ongeveer drie kwartier lopen we weer terug. Teckels die eruit zien als kroketten, zee, hopelijk mooi weer en het breedste strand van Nederland zijn een prachtige combinatie die u zeker wilt meemaken.
In totaal zullen we ruim twee uur onderweg zijn.
Vorige jaren hadden wij record opkomsten van ruim 80 wandelaars en minstens zoveel teckels, die wij hopelijk dit jaar zullen evenaren of misschien wel overtreffen!
Dus mis het niet en ben erbij want zoveel teckels bij elkaar die zoveel plezier maken, dat zie je niet zo vaak!!

21 mei – Spellenmiddag terrein KCZIJ Wijde Wormer

Zondag 23 Mei houden wij een spel en balans middag bij de KCZIJ op Sportpark Kalverhoek Zuiderweg 72a, 1456 NH Wijdewormer . Aanvang 13:00 uur.
Komt u ook? Vrij meedoen en inschrijven is niet nodig. Geef wel even in dit evenement aan als u wilt komen zodat we een beetje een indicatie hebben van de hoeveelheid deelnemers.
Er zal een parcours worden uitgezet met hindernissen en balans uitdagingen waar u met uw hond aan kunt deelnemen.
Dit alles onder begeleiding van ervaren instructeurs. Het gaat vooral om plezier en uw hond hoeft dan ook geen ervaring te hebben.
Wel moet uw hond sociaal gedrag naar andere honden vertonen.
Neemt u veel lekkere voertjes en water mee voor uw hond en eventueel een kleedje. En mocht het erg warm zijn, neemt u dan ook een parasol oid mee.
Vanwege de regels van de club waar wij de middag houden is het niet toegestaan met correctie middelen op het veld te komen. Dus geen slipkettingen, halfchecks of anti trektuigen.
Kom weer allemaal voor een gezellige doemiddag!

4 juni – Teckelrennen

Locatie KCZIJ sportpark Kalverhoek, Zuiderweg 72a, 1456NH, Wijdewormer.
Neem contant geld mee, wanneer je iets wilt gebruiken. Pinnen is niet mogelijk.
Inschrijven vanaf 12:30 uur. De race start 13:30 uur.
Voor velen een jaarlijks festijn dat niet mag worden gemist. In het kort volgt hier een uitleg voor nieuwe deelnemers die dit nog nooit hebben meegemaakt en die dit jaar zeker moeten komen.
Steeds verschijnen twee (of meer) teckels aan de start die slechts één opdracht hebben: zo snel mogelijk, sneller dan de tegenstander, naar de baas rennen die aan de andere kant van het parcours (ongeveer 50 meter) middels piepballen, fluitjes en aanmoedigingen probeert om zijn teckel als eerste over de finish te laten gaan.
De snelste teckel gaat naar de volgende ronde. Er zijn teckels die linea recta over de finish gaan, maar er zijn – en dat is eigenlijk leuker voor de omstanders – teckels die hun opdracht vergeten en “iets” anders gaan doen.
We hebben een regel.
Per eigenaar mogen er maximaal twee honden worden ingeschreven. Zo heeft iedereen evenveel kans op een prijs(je). Enige uitzondering op deze regel is inschrijving in de puppy of senioren klasse. Dat mag altijd. Geoefende en ongeoefende deelnemers, jonge en oude honden, alle teckels zijn welkom.
Plezier om de capriolen van de teckels staat voorop. Het enige dat je mogelijk nodig hebt, is een speeltje, balletje of piepbeestje of etenswaar waarvoor je teckel als een bezetene gaat rennen. Vergeet ook niet een kleedje, waterbak en parasol voor als het warm is!

juli en augustus – Zomerstop

24 september – Heidewandeling Hilversum

We verzamelen om 11:00 uur op het parkeerterrein NAAST restaurant de Rading Utrechtseweg 1213 TZ Hilversum.
DUS NIET PARKEREN BIJ HET RESTAURANT ALS JE DAAR NIETS GAAT GEBRUIKEN AUB!
Om 11:30 uur vertrekken we voor de wandeling. Het restaurant is dan nog niet open.
Na de wandeling is wel de mogelijkheid er iets te gebruiken. Echter, DAARVOOR MOET U ZELF REGELINGEN TREFFEN.
Dit wordt dus NIET door de teckelclub gedaan.
Dit is onze traditionele wandeling over de prachtige heide van Hilversum. Alleen hebben we een ander startpunt.
De wandeling zal ongeveer 1,5 uur duren mits we allen hetzelfde pad blijven volgen! Halverwege zal even gestopt worden voor een versnapering voor de honden en om eventuele achterblijvers bij te laten komen.
Het tempo zal niet hoog liggen dus zorg dat de relax knop aanstaat. Kom allen in grote getalen en neem vooral droog weer mee en een super humeur!! Aan de teckels zal het niet liggen. Tot dan!

22 oktober – Vijverwandeling Geestmerambacht

Op 22 Oktober verzamelen wij voor deze wandeling vanaf 11:00 uur OP HET GRASVELD VOOR Lovers & Hunters Nauertogt 28, 1721 PX Broek op Langedijk.
Neem uw ruimte op het grasveld. Houdt u ook rekening met overige wandelaars.
Wilt u vooraf of na de wandeling iets gebruiken in de horeca,  moet u dit ZELF regelen. Dit valt dus niet onder de verantwoordelijkheid van de NTC!!!.
Om 11:30 starten wij de wandeling rond de plas. Deze route wordt ook goed bezocht door andere hondeneigenaren dus zorg wel dat u uw teckel goed bij u kunt houden.
Er zijn tijdens de route meerdere mogelijkheden om uw teckel te laten zwemmen, mocht uw teckel van zwemmen houden.

19 november – Duinwandeling Groet

Dit uitgestrekte duingebied behoort tot de mooiste van Nederland. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vindt u bijna nergens in de duinen.
Het zand is zeer kalkarm en daardoor kan er heide groeien.
Op sommige plekken mag het zand weer stuiven. Zo ontstaan er spontaan nieuwe duintjes en kuilen en “wandelt” het duin als het ware.
In deze prachtige omgeving is het heerlijk wandelen.
Wij verwelkomen u dan ook graag op deze wandeling. Wij verzamelen om 11:00 uur op de parkeerplaats tegenover het restaurant
“De Duingroet”, Heereweg 284, 1873GC Groet
, vanwaar wij om
11:30 uur vertrekken voor de wandeling.
Voor wie van de horeca gebruik wil maken voor of na de wandeling, dit moet u ZELF regelen.
Alleen wandelen mag natuurlijk ook! Denkt u wel aan het meenemen van poepzakjes zodat we de natuur net zo achterlaten, als we hem vonden!

Vanwege de feestdagen wordt er in de maand december geen activiteit georganiseerd.

Heb je vragen over onze regio-activiteiten?
Neem dan contact op met één van de regio-commissieleden.

Foto’s Regio Noord-Holland