Informatie:

A. Sluiter-Schoonderbeek, tel.: 075 – 621 56 94, Email
Inge Bruyn, tel.: 06 – 31 19 09 99, Email

Plaats van samenkomst:
KCZIJ eo
Sportpark Kalverhoek
Zuiderweg 72a
1456 NH Wijdewormer
Tel: 075 – 615 95 44 (kantine)

Algemene informatie

Bij al onze wandelingen is het verplicht dat uw loslopende hond een halsband of tuig draagt. Bij grote aantallen kan uw hond los als hij goed bij u blijft en goed luistert.

Agenda 2019 regio Noord-Holland

26 mei – Dag van de Hond Spel en balansmiddag

Op deze zondag houden wij een spel en balans middag bij de KCZIJ op Sportpark Kalverhoek, Zuiderweg 72a, 1456 NH Wijdewormer. Aanvang 13:00 uur. Er zal een parcours worden uitgezet met hindernissen en balans uitdagingen waar u met uw hond aan kunt deelnemen.
Dit alles onder begeleiding van ervaren instructeurs. Het gaat vooral om plezier en uw hond hoeft dan ook geen ervaring te hebben. Wel moet uw hond sociaal gedrag naar andere honden vertonen.
Neemt u veel lekkere voertjes en water mee voor uw hond en eventueel een kleedje. En mocht het erg warm zijn, neemt u dan ook een parasol oid mee. Vanwege de regels van de club waar wij de middag houden is het niet toegestaan met correctie middelen op het veld te komen. Dus geen slipkettingen, halfchecks of anti trektuigen. Kom weer allemaal voor een gezellige doemiddag!

23 juni – Teckelrennen

Voor velen een jaarlijks festijn dat niet mag worden gemist. In het kort volgt hier een uitleg voor nieuwe deelnemers die dit nog nooit hebben meegemaakt en die dit jaar zeker moeten komen. Steeds verschijnen twee (of meer) teckels aan de start die slechts één opdracht hebben: zo snel mogelijk, sneller dan de tegenstander, naar de baas rennen die aan de andere kant van het parcours (ongeveer 50 meter) middels piepballen, fluitjes en aanmoedigingen probeert om zijn teckel als eerste over de finish te laten gaan.
De snelste teckel gaat naar de volgende ronde. Er zijn teckels die linea recta over de finish gaan, maar er zijn – en dat is eigenlijk leuker voor de omstanders – teckels die hun opdracht vergeten en “iets” anders gaan doen. We hebben een regel.
Per eigenaar mogen er maximaal twee honden worden ingeschreven. Zo heeft iedereen evenveel kans op een prijs(je). Enige uitzondering op deze regel is inschrijving in de puppy of senioren klasse. Dat mag altijd.

Geoefende en ongeoefende deelnemers, jonge en oude honden, alle teckels zijn welkom. Plezier om de capriolen van de teckels staat voorop. Het enige dat je mogelijk nodig hebt, is een speeltje, balletje of piepbeestje of etenswaar waarvoor je teckel als een bezetene gaat rennen. Vergeet ook niet een kleedje, waterbak en parasol voor als het warm is!

juli en augustus – Zomerstop

22 september – Heidewandeling

27 oktober – Wandeling

24 november – Wandeling Groet

Vanwege de feestdagen wordt er in de maand december geen activiteiten georganiseerd.

Heb je vragen over onze regio-activiteiten?
Neem dan contact op met één van de regio-commissieleden.

Foto’s Regio Noord-Holland
Dag van de hond, 26 mei 2019