Regio Noord-Brabant & Zeeland

Informatie:
Mia Swanenberg, tel.: 0168 - 45 24 51
Inge Leijtens, tel.: 06 - 42 20 76 36
email: noordbrabant.zeeland@teckelclub.nl 

Plaats van samenkomst:
Het Dorpshuis "Het Kompas",
Bovenstraat 18,
4741 AV Hoeven.
Tel.: 0165 - 31 28 12

Aanvang bijeenkomsten: 14.00 uur (tenzij anders vermeld)

Ringtraining: U kunt zich hiervoor aanmelden bij Mia Swanenberg.

 

Agenda Regio Noord-Brabant & Zeeland 2017
Noteer onderstaande regiomiddagen alvast in uw agenda.

 

Vanwege de feestdagen wordt er in de maand december geen aktiviteiten georganiseerd.

 

Agenda Regio Noord-Brabant & Zeeland 2018
Noteer onderstaande regiomiddagen alvast in uw agenda.

 

Zondag 7 januari – Nieuwjaarsreceptie met Teckelbingo

We beginnen het jaar traditiegetrouw met de nieuwjaarsreceptie met teckelbingo. U bent van harte welkom met of zonder teckel. Na een toast op een teckelig jaar starten we met de bingo. Uiteraard zijn er weer geweldige prijzen te winnen, maar gezelligheid staat bij deze activiteit meer dan bij andere activiteiten voorop. Wordt u onze nieuwe gelukkige winnaar? De middag begint om 14:00 uur (zaal open om 13:30 uur) en wordt gehouden in ’t Kompas, Bovenstraat 18 in Hoeven.

Zondag 4 februari – Wandeling Huis ter Heide in De Moer

Vorig jaar kwamen we hier voor het eerst, maar er is zoveel te zien in het natuurgebied Huis ter Heide in De Moer (vlakbij Tilburg) dat we nog een keer gaan. Hier kun je zomaar oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Daarnaast zijn er vele heide, vennen, kruidenrijke akkers en gevarieerde bossen te vinden in dit gebied.
De teckels dienen tijdens de wandeling aangelijnd te blijven. We zijn in wederom in contact met ’t Maoske voor een hapje en drankje achteraf.
De wandeling start om 14:15 uur, we verzamelen vanaf 14:00 uur bij de Sint Joachimkerk (tegenover ’t Maoske), Middelstraat 24, De Moer.

Zondag 4 maart – Corry de Crom memorial 2018

Op zondag 4 maart organiseren we een regionale teckeldag. Op deze dag zal een keurmeester een aantal vooraf ingeschreven honden (maximaal 25) aan de hand van een aantal punten keuren en vervolgens plaatsen. Ongeveer de werkwijze zoals op een clubmatch. Het verschil is dat er alleen aangemeld kan worden in de baby/puppyklas (4 tot 9 maanden), de jeugdklas (9 tot 18 maanden) of Openklas (ouder dan 18 maanden) ongeacht geslacht.

Elke gekeurde teckel krijgt na afloop van de middag zijn puntenkaart en een oorkonde mee. Van elke variëteit gaat uiteindelijk de nummer 1 hond uit de puppyklas, de jeugdklas en openklas naar de eindkeuring. Tijdens de eindkeuring wordt zowel bij de honden uit de puppyklas, de jeugdklas als openklas een dagwinnaar gekozen. Zij mogen zich regiokampioen Noord-Brabant & Zeeland in hun klasse noemen.

Wie kunnen zich aanmelden voor deze dag?

De inschrijving voor deze dag staat alleen open voor teckelliefhebbers die:
· Niet of nauwelijks deelnemen aan officiële clubmatches of tentoonstellingen;
· Waarvan de teckel ingeschreven is in het NHSB (stamboom.

Verkiezing beste handler regioclubdag

We organiseren tijdens deze regioclubdag ook de verkiezing voor beste handler. Dat is degene die het beste zijn of haar teckel kan voorbrengen. Deze verkiezing staat open voor iedereen, ook zij die wel regelmatig deelnemen aan clubmatches en/of hondenshows. Bij deze verkiezing gaat het niet zo zeer om de schoonheid van de teckel, maar om het samenspel tussen teckel en handler. Hoe meer u en uw teckel een eenheid vormen, hoe meer kans u maakt op de titel Beste Handler Regioclubdag 2018.

De jurering hiervoor geschiedt door het geven van punten op diverse onderdelen zoals: presentatie, verzorging, verrichtingen in de ring, contact handler en teckel. Na afloop ontvangt u tevens een oorkonde.