Regio Noord-Brabant & Zeeland

Informatie:
Mia Swanenberg, tel.: 0168 - 45 24 51
Inge Leijtens, tel.: 06 - 42 20 76 36
Email

Plaats van samenkomst:
Het Dorpshuis "Het Kompas",
Bovenstraat 18,
4741 AV Hoeven.
Tel.: 0165 - 31 28 12

Aanvang bijeenkomsten: 14.00 uur (tenzij anders vermeld)

Ringtraining: U kunt zich hiervoor aanmelden bij Mia Swanenberg.

 

Agenda Regio Noord-Brabant & Zeeland 2018
Noteer onderstaande regiomiddagen alvast in uw agenda.

 

Zondag 4 maart – Corry de Crom memorial 2018

Op zondag 4 maart organiseren we een regionale teckeldag. Op deze dag zal een keurmeester een aantal vooraf ingeschreven honden aan de hand van een aantal punten keuren en vervolgens plaatsen. Tijdens de eindkeuring wordt de regiokampioen Noord-Brabant & Zeeland gekozen.
Daarna is het tijd voor de handler verkiezing. Dat is degene die het beste zijn of haar teckel kan voorbrengen. Bij deze verkiezing gaat het niet zo zeer om de schoonheid van de teckel, maar om het samenspel tussen teckel en handler. De jurering hiervoor geschiedt door het geven van punten op diverse onderdelen zoals: presentatie, verzorging, verrichtingen in de ring, contact handler en teckel. De inschrijving voor deze dag is inmiddels gesloten, maar u kunt nog wel komen kijken.
Waar wordt de Regioclubdag gehouden? Dorpshuis Het Kompas, Bovenstraat 18, 4741 AV in Hoeven. De aanvang van de keuringen is 14:00 uur. U kunt de zaal betreden vanaf 13:00 uur. We streven ernaar om uiterlijk 17:00 uur af te sluiten.

Zondag 8 april - Wandeling Kalmthoudse Heide in Belgie

Op deze zondag organiseert regio Noord-Brabant-Zeeland van de Nederlandse teckelclub in samenwerking met de Belgische teckelclub een teckelwandeling.
Deze wandeling maken we in het prachtige natuurgebied “de Kalmthoutse Heide” op de grens van Nederland (Putte) en België (Kalmthout), met afwisselend mooie bos en heidelandschappen.
U kunt kiezen voor een korte of langere route. Advies om stevig schoeisel te dragen, er zijn stukken bij met losse zandgrond. Ook is het verplicht om de hond aangelijnd te houden. Verzamelen vanaf 11:30 uur zodat we om 12:00 uur gezamenlijk kunnen vertrekken voor zowel de korte als de lange wandeling.
Voor en na de wandeling kunt u voor een hapje en/of drankje op eigen kosten terecht bij de erg gezellige “taverne de Heusche Bollaert”, waar u samen met uw hond gastvrij wordt begroet. Samenkomst en vertrek: parkeerplaats recreatiepark Hazeduinen, 1e Verdelingsweg 6, 4645 RT Putte.

Zondag 10 juni – Spelletjesmiddag

Op 10 juni hebben is er een spellenmiddag. Deze middag worden zowel de hondjes als de baasjes uitgedaagd met verschillende spelletjes. Het gaat weer een super gezellige middag worden!!!!
De middag start om 14:00 uur, het terrein is open vanaf 13:30 uur. Het adres is Niervaartweg 1A, Klundert. Op het terrein is een kantine aanwezig waar verschillende hapjes en drankjes te krijgen zijn.

Zondag 1 juli – Teckelrennen

Traditioneel sluiten we het seizoen af met teckelrennen op zondag. Tijdens het teckelrennen strijden iedere keer twee teckels in de baan. De teckel die het eerste bij zijn begeleider is, wint. Maar het draait om meer, want onze teckels hebben super veel humor.
Tijdens het teckelrennen hebben we vooral lol om de teckels die niet vertrekken vanuit de start, tijdens de race besluiten van koers te veranderen of zelfs helemaal iets anders gaan doen. Het motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ geldt zeker voor het teckelrennen.
Vanaf 14:00 uur kunt u zich inschrijven voor het teckelrennen. Rond 14:30 uur hopen wij te starten met de race. Het adres is Niervaartweg 1A, Klundert. Op het terrein is een kantine aanwezig waar verschillende hapjes en drankjes te krijgen zijn. Wij raden om zelf een stoel mee te nemen zodat u het teckelrennen van dichtbij kunt ervaren.