Teckelagenda 2021
Nieuw binnen.
Wees er snel bij OP = OP

Schenking onderzoek Levershunts

De Nederlandse Teckelclub, heeft in januari 2019 een donatie gedaan aan het onderzoek naar Levershunts.
Voor het volledige verhaal, klikt u boven op de afbeelding. Het stukje over de donatie van de Nederlandse Teckelclub vindt u als u naar beneden scrolt.

FOKKERSOVERLEG 2020
Zoals u allemaal hebt kunnen lezen, hebben wij in het voorjaar het fokkersoverleg moeten annuleren. Nu de omstandigheden met betrekking tot het coronavirus zorgelijker worden, durven wij het niet aan om dit jaar nog een nieuwe datum vast te leggen.

Uiteraard is het sanctiebeleid voor het niet bijwonen van een fokkersoverleg door NTC-Fokkers dit jaar niet van toepassing.

ANNULERING CLUBMATCH 11 OKTOBER 2020
Helaas hebben wij het besluit moeten nemen om de Clubmatch van de Nederlandse Teckel Club op 11 oktober in Beusichem te annuleren vanwege de Covid-19 crisis. Gezien de huidige ontwikkelingen in zowel Nederland als in Europa en het ongewisse verloop van Covid-19, vinden wij het niet verantwoord om dit jaar de Clubmatch op een voor iedereen (exposanten, medewerkers en keurmeesters), veilige manier doorgang te laten vinden.

AANKEURING ZATERDAG 3 OKTOBER.
Op zaterdag 3 oktober aanstaande vindt er weer een aankeuring plaats. Locatie is ditmaal Dorpshuis het Kompas in Hoeven.
Kosten voor deze aankeuring bedragen € 20,00 voor leden en € 30,00 voor niet-leden.
Uiteraard vindt de aankeuring plaats conform de richtlijnen van het RIVM.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk vanwege het bereiken van het maximum aantal aankeuringen.
Het vooraf gestelde aantal van 20 aankeuringen heb ik reeds ruim uitgebreid. Het heeft dan ook geen zin om hierover nog te mailen of te bellen.
Momenteel ben ik aan het kijken of ik eind november, begin december een nieuwe aankeuring kan organiseren.
Zodra dit definitief is, kunt dit hier lezen.

Fokken en ontbreken van geldig ECVO onderzoek en kwalificatie tijdens corona crisis
Momenteel is het weer mogelijk om een ECVO onderzoek uit te laten voeren. Hierdoor ziet het bestuur geen noodzaak om voor het ontbreken van een geldig ECVO onderzoek, vanaf 16 juni 2020 nog langer dispensatie te verlenen. Wat betreft het ontbreken van een kwalificatie blijft dat er geen sanctiepunten worden toegekend zolang er niet regulier geshowd kan worden. Dit geldt voor 2020.
Uiteraard stimuleren wij onze leden om gebruik te maken van de gelegenheid tot aankeuren van hun ongekwalificeerde honden. Zie de informatie over de procedure aankeuringen.

Annulering alle NTC activiteiten.
Het bestuur van de Raad van Beheer heeft op basis van de actuele situatie besloten om alle evenementen die op de agenda stonden tot 1 september 2020 te annuleren.  Zij adviseren alle aangesloten verenigingen dringend dit beleid ook over te nemen voor alle verenigingsactiviteiten, te weten vergaderingen, keuringen, trainingen, lezingen en dergelijke door uw vereniging of organisatie georganiseerd in deze periode.
Het bestuur van de Nederlandse Teckel Club heeft uiteraard besloten om dit beleid te volgen en heeft tot 1 september 2020 alle activiteiten geannuleerd.
Houdt voor verdere informatie  de sociale media van de Nederlandse teckelclub (www.teckelclub.nl en Facebookpagina) de komende tijd goed in de gaten. Wij informeren u tijdig over eventuele aanpassingen en/of veranderingen.

Clubblad de Dashond nu ook digitaal
Met ingang van het gecombineerd augustus / september nummer 2019 van de Dashond is deze ook te lezen op de website van de Nederlandse Teckel Club. De digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount. Bent u lid maar heeft u nog geen leden account, vraag deze dan aan via dit formulier

Kampioenschapsclubmatch, 30 mei 2019
Alle uitslagen van de Kampioenschapsclubmatch vindt u hier

Nieuwe website online.
Vanaf maandagavond 11 maart 2019 is de nieuwe website van de Nederlandse Teckelclub online gegaan. Ongetwijfeld zullen er hier en daar wat schoonheidsfoutjes staan of nog wat tekst ontbreken. Deze worden z.s.m. opgelost of aangevuld. We gaan ook op zoek naar een beter zoekprogramma, De huidige gaat niet tot in detail. Dit is vooral te merken bij de showverslagen op de ledenpagina.
Op Facebook staat te lezen dat men kan inloggen. Dit is nog niet voor iedereen mogelijk. Alle NTC-Fokkers hebben inmiddels het account  toegezonden gekregen. Voor leden is een aanvraagformulier beschikbaar, u vindt dit formulier hier.

Partner Nederlandse Teckelclub

Algemene teckelinformatie:

Mia Swanenberg
tel: +31 (168) 452451
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur.
Op zondag géén pupinfo

klik hier voor het e-mailadres

Dag van de Hond, 26 mei 2019