Hieronder vindt u de link naar de conceptnotulen ALV 2020

DE ALV  IS VERPLAATST NAAR
11 SEPTEMBER 2021.

De volledige agenda en verslagen van de commissies vindt u op ALV2021

Teckelkalender 2021 nog enkele verkrijgbaar

Teckelkalender 2021 – € 6,95

Schenking onderzoek Levershunts

De Nederlandse Teckelclub, heeft in januari 2019 een donatie gedaan aan het onderzoek naar Levershunts.
Voor het volledige verhaal, klikt u boven op de afbeelding. Het stukje over de donatie van de Nederlandse Teckelclub vindt u als u naar beneden scrolt.

INSCHRIJVING 2e KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH ’21 OPEN

Op zondag 10 oktober 2021, vindt in Sportcentrum de Camp, De Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg, voor de tweede maal dit jaar een Kampioenschapsclubmatch plaats, waarbij de titel Clubwinnaar’21 zal worden toegekend. Meer informatie en inschrijven vindt u hier…..

HERPLAATSER
Voor een black & tan reu van 6,5 jaar, wordt een nieuw baasje gezocht…..lees verder

OVERMETEN
De eerstvolgende mogelijkheid tot overmeten is op 10 oktober 2021.
Inschrijven is mogelijk via onderstaande button.

Online inschrijfformulier overmeten 10 oktober 2021

De DASHOND 
De laatst uitgegeven editie van de Dashond staat online.
Deze digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount.

WUT COMMENTARIES
Op de ledenpagina vindt u een uitleg van de FCI Rasstandaard voor Dashonden, uit gegeven door de WUT. Het is Engelstalig maar niettemin, zeker gezien de vele foto’s en tekeningen, de moeite waard. U vindt dit boekwerk via deze link. Let op, alleen beschikbaar voor leden met een inlogaccount.

TIJDELIJK FOKKEN ZONDER KWALIFICATIE – UPDATE
In het voorjaar van 2020, toen er door het uitbreken van de coronacrisis tijdelijk geen mogelijkheden waren tot ECVO oogonderzoeken en het behalen van kwalificaties, heeft het bestuur een aantal maatregelen gepubliceerd om dit op te vangen. Ten aanzien van de kwalificatie-eis was dit de volgende maatregel:

‘Het ontbreken van een, in het VFR genoemde noodzakelijke kwalificatie bij ouderdieren, op 16 maart 2020 jonger dan 24 maanden, ten aanzien van het exterieur, zal, tot het moment dat er weer een tentoonstelling resp. regioclubmatch kan worden gehouden, niet leiden tot toepassing van het sanctiereglement.’

Op dat moment ging iedereen er nog van uit dat het een kwestie van tijd was dat er weer shows mogelijk waren. Helaas bleek dit uiteindelijk niet het geval te zijn waarop het bestuur heeft besloten om te starten met aankeuringen en tegelijkertijd de dispensatie voor het fokken zonder kwalificatie, zie boven, tot 31 december 2020 aan te houden.
In De Dashond november/december 2020 kon u lezen dat deze datum werd verlengd tot 1 april 2021. Daarna is deze opnieuw verlengd tot 1 oktober 2021.

Nu er ook in de komende maanden weinig shows zullen worden georganiseerd en er nog steeds beperkende maatregelen gelden, heeft het bestuur besloten om de datum 1 oktober 2021 te verlengen tot 31 december 2021.

Let op: bovenstaande tijdelijke maatregel geldt alleen voor honden die geboren zijn na 16 maart 2018 en die gedekt zijn/gedekt hebben vóór of op 31 december 2021.

Immers, tot 16 maart 2020 was het gewoon mogelijk om honden te kwalificeren op shows.

Het bestuur

BEWIJS VAN LIDMAATSCHAP
NTC-Fokkers krijgen het bewijs van lidmaatschap begin 2021 automatisch toegezonden.
U hoeft hiervoor geen aanvraag in te dienen.

DE DASHOND
Wist u dat De Dashond ook online te lezen is. Wilt u deze een keer online bekijken dan vindt u de laatst uitgegeven Dashonden hier. Overigens is de online Dashond, alleen beschikbaar voor leden.

FOKKERSOVERLEG 2021
Zoals u allemaal hebt kunnen lezen, hebben wij in het voorjaar het fokkersoverleg moeten annuleren. Nu de omstandigheden met betrekking tot het coronavirus zorgelijker worden, durven wij het niet aan om dit jaar nog een nieuwe datum vast te leggen.

Uiteraard is het sanctiebeleid voor het niet bijwonen van een fokkersoverleg door NTC-Fokkers dit jaar niet van toepassing.

Clubblad de Dashond nu ook digitaal
Met ingang van het gecombineerd augustus / september nummer 2019 van de Dashond is deze ook te lezen op de website van de Nederlandse Teckel Club. De digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount. Bent u lid maar heeft u nog geen leden account, vraag deze dan aan via dit formulier

Kampioenschapsclubmatch, 30 mei 2019
Alle uitslagen van de Kampioenschapsclubmatch vindt u hier

Nieuwe website online.
Vanaf maandagavond 11 maart 2019 is de nieuwe website van de Nederlandse Teckelclub online gegaan. Ongetwijfeld zullen er hier en daar wat schoonheidsfoutjes staan of nog wat tekst ontbreken. Deze worden z.s.m. opgelost of aangevuld. We gaan ook op zoek naar een beter zoekprogramma, De huidige gaat niet tot in detail. Dit is vooral te merken bij de showverslagen op de ledenpagina, deze is alleen toegankelijk voor leden.
Voor leden is een aanvraagformulier beschikbaar, u vindt dit formulier hier.

Partner Nederlandse Teckelclub

Algemene teckelinformatie:

Mia Swanenberg
tel: +31 (168) 452451
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur.
Op zondag géén pupinfo

klik hier voor het e-mailadres

Dag van de Hond, 26 mei 2019