De Teckelkalender 2022 is weer verkrijgbaar. We hebben nog enkele exemplaren kunnen aanschaffen. Wees er nu snel bij. OP = OP.


Vanaf nu is er ook een verjaardagskalender verkrijgbaar.
Nu verkrijgbaar voor € 6,95.

Verjaardagskalender, nu verkrijgbaar voor € 6,95

Schenking onderzoek Levershunts

De Nederlandse Teckelclub, heeft in januari 2019 een donatie gedaan aan het onderzoek naar Levershunts.
Voor het volledige verhaal, klikt u boven op de afbeelding. Het stukje over de donatie van de Nederlandse Teckelclub vindt u als u naar beneden scrolt.

De DASHOND 
De laatst uitgegeven (Kerst)editie van de Dashond staat online.
Deze digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount.

HERPLAATSING
Voor een 10 jaar oude standaard black and tan korthaar reu en Wimpie, een ruwhaar reutje van 5 jaar, wordt een goed plekje gezocht. meer ….

REGISTRATIEPLICHT FOKKERS BIJ OVERHEID PER 1 NOVEMBER 2021
Informatie over de nieuwe regeling, de procedure en de koppeling met Databank Honden
In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. De volledige tekst vindt u hier…..

WEET WAT U MOET REGELEN ALS U EEN HOND KOOPT
Klik hier voor de link naar de infographic.

OVERMETEN
De eerstvolgende mogelijkheid tot overmeten is nog niet bekend.
Inschrijven via onderstaande button is pas weer mogelijk wanneer de datum bekend is..

Online inschrijfformulier overmeten

WUT COMMENTARIES
Op de ledenpagina vindt u een uitleg van de FCI Rasstandaard voor Dashonden, uit gegeven door de WUT. Het is Engelstalig maar niettemin, zeker gezien de vele foto’s en tekeningen, de moeite waard. U vindt dit boekwerk via deze link. Let op, alleen beschikbaar voor leden met een inlogaccount.

TIJDELIJK FOKKEN ZONDER KWALIFICATIE – UPDATE
In het voorjaar van 2020, toen er door het uitbreken van de coronacrisis tijdelijk geen mogelijkheden waren tot ECVO oogonderzoeken en het behalen van kwalificaties, heeft het bestuur een aantal maatregelen gepubliceerd om dit op te vangen. Ten aanzien van de kwalificatie-eis was dit de volgende maatregel:

‘Het ontbreken van een, in het VFR genoemde noodzakelijke kwalificatie bij ouderdieren, op 16 maart 2020 jonger dan 24 maanden, ten aanzien van het exterieur, zal, tot het moment dat er weer een tentoonstelling resp. regioclubmatch kan worden gehouden, niet leiden tot toepassing van het sanctiereglement.’

Op dat moment ging iedereen er nog van uit dat het een kwestie van tijd was dat er weer shows mogelijk waren. Helaas bleek dit uiteindelijk niet het geval te zijn waarop het bestuur heeft besloten om te starten met aankeuringen en tegelijkertijd de dispensatie voor het fokken zonder kwalificatie, zie boven, tot 31 december 2020 aan te houden.
In De Dashond november/december 2020 kon u lezen dat deze datum werd verlengd tot 1 april 2021. Daarna is deze opnieuw verlengd tot 1 oktober 2021.

Nu er ook in de komende maanden weinig shows zullen worden georganiseerd en er nog steeds beperkende maatregelen gelden, heeft het bestuur besloten om de datum 1 oktober 2021 te verlengen tot 31 december 2021. Inmiddels is deze verlengt naar 31 maart 2022

Let op: bovenstaande tijdelijke maatregel geldt alleen voor honden die geboren zijn na 16 maart 2018 en die gedekt zijn/gedekt hebben vóór of op 31 maart 2022.

Immers, tot 16 maart 2020 was het gewoon mogelijk om honden te kwalificeren op shows.

Het bestuur

DE DASHOND
Wist u dat De Dashond ook online te lezen is. Wilt u deze een keer online bekijken dan vindt u de laatst uitgegeven Dashonden hier. Overigens is de online Dashond, alleen beschikbaar voor leden.

FOKKERSOVERLEG 2021
Zoals u allemaal hebt kunnen lezen, hebben wij in het voorjaar het fokkersoverleg moeten annuleren. Nu de omstandigheden met betrekking tot het coronavirus zorgelijker worden, durven wij het niet aan om dit jaar nog een nieuwe datum vast te leggen.

Uiteraard is het sanctiebeleid voor het niet bijwonen van een fokkersoverleg door NTC-Fokkers dit jaar niet van toepassing.

Clubblad de Dashond nu ook digitaal
Met ingang van het gecombineerd augustus / september nummer 2019 van de Dashond is deze ook te lezen op de website van de Nederlandse Teckel Club. De digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount. Bent u lid maar heeft u nog geen leden account, vraag deze dan aan via dit formulier

Nieuwe website online.
Vanaf maandagavond 11 maart 2019 is de nieuwe website van de Nederlandse Teckelclub online gegaan. Ongetwijfeld zullen er hier en daar wat schoonheidsfoutjes staan of nog wat tekst ontbreken. Deze worden z.s.m. opgelost of aangevuld. We gaan ook op zoek naar een beter zoekprogramma, De huidige gaat niet tot in detail. Dit is vooral te merken bij de showverslagen op de ledenpagina, deze is alleen toegankelijk voor leden.
Voor leden is een aanvraagformulier beschikbaar, u vindt dit formulier hier.

Partner Nederlandse Teckelclub

Algemene teckelinformatie:

Mia Swanenberg
tel: +31 (168) 452451
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur.
Op zondag géén pupinfo

klik hier voor het e-mailadres

Dag van de Hond, 26 mei 2019