Verjaardagskalender € 6,95

Kalender 2023 € 6,95

Kalender 2023

De kalender is nu op voorraad. Wees er snel bij want OP=OP

Schenking onderzoek Levershunts

De Nederlandse Teckelclub, heeft in januari 2019 een donatie gedaan aan het onderzoek naar Levershunts.
Voor het volledige verhaal, klikt u boven op de afbeelding. Het stukje over de donatie van de Nederlandse Teckelclub vindt u als u naar beneden scrolt.

Het bestuur van de Nederlandse Teckel Club ondersteund het statement van de Raad van Beheer en van de FCI m.b.t. de situatie in de Oekraïne en heeft namens de Nederlandse Teckel Club een donatie gedaan.
De volledige tekst van dit statement vindt u hier

HERPLAATSER
Voor een rode standaard korthaar teef van 9 jaar en voor een 2 en een half jaar oude gecastreerde korthaar, wordt een warm mandje gezocht, meer informatie  …….

FOKGESCHIKTHEIDSKEURING/OVERMETEN
Heeft u interesse in een fokgeschiktheidskeuring of een overmeting voor uw teckel, dan kunt u het via dit formulier aangeven. Bij voldoende interesse wordt er een nieuwe fokgeschiktheidskeuring gepland. U krijgt dan vrijblijvend bericht over datum en locatie.

MEDEDELING BESTUUR – EINDE DISPENSATIEMAATREGEL MET BETREKKING TOT KWALIFICATIE-EIS

Belangrijke informatie:

 De tijdelijke dispensatiemaatregel met betrekking tot de kwalificatie-eis zoals die wordt gesteld in het VerenigingsFokReglement (VFR) vervalt per 1 juli 2022. Vanaf deze datum moeten alle ouderdieren die voor de fokkerij worden gebruikt weer voldoen aan het VFR.

Het VFR en meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.teckelclub.nl. Heeft u vragen? Stel deze dan aan het bestuurslid fokbeleid via fokbeleid@teckelclub.nl

——–

Variëteitskruising dwerg reu x kaninchen teef vanaf 1 juli 2022 toegestaan
Het Bestuur van de Raad van Beheer heeft ons verzoek om ook de variëteitskruising dwerg reu x kaninchen teef toe te staan, goedgekeurd.
Pups, voortgekomen uit een variëteitskruising, zullen altijd worden ingeschreven in de variëteit van de moederhond.

De officiële ingangsdatum van dit besluit is 1 juli 2022

Het bestuur

De DASHOND, september & oktober 2022 nu online.
De laatst uitgegeven editie van de Dashond staat online.
Deze digitale Dashond is hier te vinden, u dient hiervoor echter wel ingelogd te zijn met uw leden- of NTC-Fokkersaccount.

REGISTRATIEPLICHT FOKKERS BIJ OVERHEID PER 1 NOVEMBER 2021
Informatie over de nieuwe regeling, de procedure en de koppeling met Databank Honden
In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. De volledige tekst vindt u hier…..

WEET WAT U MOET REGELEN ALS U EEN HOND KOOPT
Klik hier voor de link naar de infographic.

WUT COMMENTARIES
Op de ledenpagina vindt u een uitleg van de FCI Rasstandaard voor Dashonden, uit gegeven door de WUT. Het is Engelstalig maar niettemin, zeker gezien de vele foto’s en tekeningen, de moeite waard. U vindt dit boekwerk via deze link. Let op, alleen beschikbaar voor leden met een inlogaccount.

DE DASHOND
Wist u dat De Dashond ook online te lezen is. Wilt u deze een keer online bekijken dan vindt u de laatst uitgegeven Dashonden hier. Overigens is de online Dashond, alleen beschikbaar voor leden. Bent u lid maar heeft u nog geen leden account, vraag deze dan aan via dit formulier

Nieuwe website online.
Vanaf maandagavond 11 maart 2019 is de nieuwe website van de Nederlandse Teckelclub online gegaan. Ongetwijfeld zullen er hier en daar wat schoonheidsfoutjes staan of nog wat tekst ontbreken. Deze worden z.s.m. opgelost of aangevuld. We gaan ook op zoek naar een beter zoekprogramma, De huidige gaat niet tot in detail. Dit is vooral te merken bij de showverslagen op de ledenpagina, deze is alleen toegankelijk voor leden.
Voor leden is een aanvraagformulier beschikbaar, u vindt dit formulier hier.

Partner Nederlandse Teckelclub

Algemene teckelinformatie:

Mia Swanenberg
tel: +31 (168) 452451
Bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur.
Op zondag géén pupinfo

klik hier voor het e-mailadres

Alleen informatie over puppy’s of algemene informatie over teckels.
Alle overige e-mailadressen vindt u bij NTC INFO

Dag van de Hond, 26 mei 2019